Workshops Archief

Lees hieronder welke workshops er in het verleden zijn geweest. Ze komen ongetwijfeld weer terug. Wanneer je interesse hebt, laat me dat dan weten door me een e-mailtje te sturen.


Waar kun je beter je klank laten horen dan in de natuur? Daarom organiseer ik 'Zomerklinken in de Natuur'. Het wordt een speelse klankontmoeting, in verbinding met jezelf, de anderen en de natuur om je heen, het Grote Geheel. Ervaren van je Zijn en daar uitdrukking aan geven, vrij zijn. Je bent van harte welkom. 

 

Data: Woensdagmorgen 8 juli en 12 augustus 2020 van 10.00 uur tot 12.30 uur

Plaats: Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de Marechausseekazerne, Amsterdamsestraatweg 13 in Baarn.

Kosten: € 10,- per keer

 

Je kunt je aanmelden door mij een e-mail te sturen. Als het door (weers-)omstandigheden niet door kan gaan dan kan ik je tevoren informeren.


Gluren bij de buren in Soest

 

Op 9 februari vind 'Gluren bij de Buren' plaats. Op die dag stellen Sarah en ik mijn woonkamer open als podium en tribune. Gluren bij de buren is er op gericht om lokale artiesten een podium te bieden om zich te presenteren aan hun omgeving. Je kunt op veel plaatsen in Soest terecht.

 

Die dag speel ik in mijn huiskamer met een aantal medemuzikanten geïmproviseerde muziek. De weg staat niet vast, we spelen niet een bepaalde muziekstijl zoals jazz. Het is spannend voor zowel ons muzikanten als voor het publiek wat er gaat gebeuren. Het is zeker niet een 'gelikt' optreden, wij kunnen dit niet van tevoren oefenen. Het kan gaan van meditatief tot extatisch. We gebruiken een veelheid aan instrumenten, van keyboard, piano en monochord, tot slagwerk, fluiten en allerlei andere instrumenten waarmee je klank kunt maken. Wat wel vast staat dat plezier een belangrijke factor is.

 

Ben je nieuwsgierig naar een verrassende manier van muziek maken, voel je dan welkom. Op de website van Gluren bij de buren Soest is het gehele programma te vinden van wat er op 9 februari in Soest en elders te beleven valt.

Workshop Inside Outside

 

Wat gaan deze middag doen? En vanwaar Inside Outside?

 

De voorwaarde om zielsverbonden klanken naar buiten te brengen is de verbinding met jezelf. Wanneer je klinkt luister je naar je eigen stemklank, het resoneert in je lichaam, je laat het overal naar toe stromen. Je geeft je over aan de klankenstroom en ervaart jezelf midden in de klank. Meer is niet nodig om verbinding te maken met jezelf. Je zult het verschil ervaren. En vanuit jezelf kun je de verbinding maken met de buitenwereld.

 

Dan mag ook het plezier bovenaan staan. Met wat durf en moed gaan we improviseren met klank. In jamsessies of sound circles. Je grenzen verleggen en te ervaren dat je mag zijn met je stem precies zoals je bent is de grote uitnodiging van deze middag.

 

Deze middag organiseer ik samen met Sarah den Hollander. Zelf zal ik onder andere de muzikale begeleiding verzorgen.

 

 

Datum: Zaterdagmiddag 3 juni 2017

 

Plaats: Kapel Verbum Dei, Utrechtse Veer tegenover woonboot nr 39, Leiden (25-30 min lopen vanaf Leiden Centraal, 15 min lopen vanaf Leiden Lammenschans. Bushalte uitstappen Plantage. Parkeren is in de stad Leiden overal betaald parkeren)

 

Zie hier de plattegrond (De plek van yoga gezondheidscentrum)

 

Tijd: 13.00 – 17.00 uur. Vanaf 12.30 uur ben je welkom.

 

Bijdrage: 35 euro.

 

Wanneer je interesse hebt, stuur me dan s.v.p. een e-mailtje.

 

 

 


 

Het Aramese Onze Vader

 

Stemexpressie-workshop rondom het Aramese Onze Vader, het ABWUN. Heb je zin om eens op een meer intuïteve manier contact te maken met misschien wel het belangrijkste gebed uit onze Christelijke traditie: het Onze Vader? Jezus sprak dit gebed uit in het Aramees. Het eerste woord is dan: Abwun.

 

Sarah den Hollander leidt deze dag, begeleid door Anna Urbanus op klankschalen en drums, en door Floris Aukema op piano en native american Flute.

 

 

Op deze dag klinken we het Aramese Onze Vader. Aramees is de taal die Jezus sprak. De Aramese versie van het Onze Vader staat dicht bij het oorspronkelijk door Jezus uitgesproken gebed. God als bron van alle Zijn. In het eigen hart aangeraakt worden is de ontmoeting met het alomtegenwoordige Goddelijke.

 

De 8 dichtregels van het Abwun dragen een onverwachte beeldenrijkdom en gevoelslading in zich. Daarmee maken we contact maken, en brengen die samen tot uitdrukking middels stemexpressie. Neem s.v.p. een trom mee als je die hebt. De betekenis van de tekst geeft de verdieping voor het klinken. Dit wordt een dag met veel zang en vrije expressie zodat ieder het Abwun op zijn of haar eigen manier kan beleven.

 

Data: Zaterdag 22 april 2017 in Soest

Tijden: van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Locatie: Vereniging Artishock, Steenhoffstraat 46a, 3764BM Soest, 10 minuten lopen vanaf NS-station Soestdijk

Kosten: €50,-.

 

Meld je s.v.p. aan door mij een e-mail te sturen. Wil je deelnemen geef je dan tijdig op. Jouw inschrijving is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld op mijn IBAN: NL12 TRIO 0784 8149 88 t.n.v. F.A. Aukema, Soest, onder vermelding van 'Aramese Onze Vader 22 april 2017'.

 

Wij kregen mooie feedback op deze workshop van Wink en Boukje Abbink:

"Wij voelden ons zeer geraakt door de taal, het Aramees.

Het uitspreken en het laten klinken van de woorden en zinnen gaf een enorme verdieping van Het Onze Vader.

De sfeer van de dag was erg fijn, respectvol en open.

De meditatie met de klankschalen was heel inspirerend.

Kortom een zeer boeiende, leerzame, liefdevolle en muzikale dag".

 

 

 

 

 


Op zaterdag 14 januari 2017 geef ik samen met Sarah den Hollander de stemexpressie workshop Nieuwjaarsklinken in Soest.

 

Wat wil je achter je laten? Waar verlang je naar?

Geef uitdrukking aan wat er in je leeft!

 

 

 

Met stemexpressie laat je je stem horen en breng je tot uitdrukking wat je voelt.

 

 

 

Als je niet oordeelt over je emoties en ze door je heen laat stromen, dan kan er iets veranderen. Angst (jouw zorgen), woede of verdriet willen gezien, erkend en omarmd worden. Emoties mogen naar buiten komen; binnen gehouden vergiftigen ze ons systeem. Oude energieën willen losgelaten. Gestolde energie mag weer stromen. Zo komt er plaats voor een nieuwe ruimte waarin jij jouw stappen kunt zetten.  Dan wordt angst zelfvertrouwen, woede wordt kracht en verdriet wordt vreugde.

 

 

2016 Was een jaar met veel ontwikkelingen. In het nieuwe jaar staan we voor enorme uitdagingen, zowel wereldwijd als ook op persoonlijk vlak. De wereld veranderen vraagt op de eerste plaats jezelf te veranderen. Daarvoor zullen we bereid moeten zijn oude patronen of overtuigingen in onszelf op te merken en los te laten. In deze workshop zoeken we de beleving op en kunnen jouw klanken helpen de veranderingen teweeg te brengen. Aan onze klanken verbinden we onze hoogstpersoonlijke intenties.

 


De workshop beginnen we met een combinatie van eenvoudige bewegings- en stembevrijdende ervaringsoefeningen.  Daarna maken we klankreizen en werken we met de magie van de natuurlijke stem.
Je wordt eventueel muzikaal begeleid met piano of fluit.

 

 

 

Datum: zaterdag 14 januari 2017

Tijd: Van 10.00 -16.30 uur, ontvangst vanaf 9.45 uur

Plaats: in Vereniging Artishock (Filmhuis Soest), Steenhoffstraat 46a in Soest, 10 minuten lopen vanaf station Soestdijk. Klik hier voor de bereikbaarheid.

Kosten: € 50,-  Je inschrijving is compleet na het voldoen van dit inschrijfgeld op IBAN: NL12 TRIO 0784 8149 88 t.n.v. F.A. Aukema o.v.v. jouw (voor-)naam en “Nieuwjaarsklinken”.

 

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door mij een e-mailtje te sturen.


In het weekend van 12 en 13 november vind in Leiden de Geluksroute plaats. Het is en gelegenheid om geluk te delen en geluk te ontvangen.
Sarah en ik laten op 12 november in Leiden van ons horen onder het motto:
Deel je Geluk in Klank

 

 

Sarah Marianne den Hollander en Floris Aukema zijn Klankmakers.  Met onze stem klinken wij afgestemd en improviserend voor ieder die geluk wil ontvangen. Wij klinken samen of alleen, met of zonder onze instrumenten. Dit zijn onze drums, native american flutes en soms de subtiele sansula.

Alles wat je wilt horen verklanken wij. Normaliter, een aubade voor een verjaardag, een bedankje in klank, een gedragen lied, een lied voor een dierbare, voor vrede in de wereld of een lied van dankbaarheid. Het zijn klanken van levensvreugde, passie, verstilling of voor wat er maar komen wil, alles vanuit ons hart. We klinken samen of alleen.

 

Als je wilt mag je meedoen, want jouw klanken zijn ons dierbaar. Het zijn gelukscadeautjes die wij verwelkomen. Voor ons dragen ze bij aan een wereld van vreugde en verbondenheid.

 

In de Hooglandse Kerk zijn wij afgestemd op de akoestische ruimte die ons omgeeft.

 

 

Wat, Waar, Wanneer
Geluksklanken in het Hart van Leiden
zaterdag 12 november 2016
Van 12:00 tot 13:00 uur en
van 14:30 tot 15:00 uur
Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20, Leiden
Meer informatie over de Geluksroute in Leiden vind je hier

Labyrint met Stemexpressie

In samenwerking met het Soeficentrum Utrecht / Bilthoven organiseerden wij op zondag 14 februari 2016 een Labyrint met stemexpressie. Deze dag staat open voor iedereen! Voor deze dag is ervaring met je stem niet nodig.

 

Het soefipad is een weg naar binnen. Stemexpressie (klinken) helpt je daarbij: verbindend, ervarend mag je zijn zoals je bent. Het labyrint samen leggen en lopen, gesteund door actuele soefiwijsheid, geeft aan die ervaring een extra dimensie.

 

 Het Labyrint staat symbool voor de reis naar binnen en weer naar buiten. Het is een metafoor voor je levenspad. We gaan naar de Bron en met de inzichten uit de Bron opgehaald, lopen we weer terug. Het Labyrint heeft een universele betekenis. het is een oeroud archetype verbonden met dood, transformatie en leven.

 

De dag wordt begeleid door Sarah Marianne den Hollander (stemexpressie), Hannie Urbanus (drums en klankschalen), Floris Aukema (improviserend piano spel en fluit) en Sakya van Male (soefispoorzoeker).

 

In de ochtend bereiden we onszelf voor met warming up en stemexpressie. Hoe klink je? Met welke intentie wil je jouw weg gaan? Hoe blijf je dicht bij jezelf terwijl je het labyrint loopt en anderen ontmoet? Na de lunchpauze leggen we met elkaar het labyrint en in de middag beleven we het ritueel.

 

Datum: zondag 14 februari 2016.

Plaats: Tuinzaal van Huize het Oosten, Rubenslaan 1 te Bilthoven

Tijd: 10.00 – 17.00 uur.

Kosten: € 10.

 

Meld je s.v.p. aan door een e-mail te sturen naar Floris Aukema. Je inschrijving is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld op

IBAN: NL29 INGB0003180516 t.n.v. Soefibeweging Utrecht e.o. te Utrecht, onder vermelding van 'Labyrint 14 februari 2016'.


Nieuwjaarsklinken

In navolging van de workshop Nieuwjaarsklinken op 9 januari in Soest, geef ik op donderdagavond 21 januari 2016 met Marjo Zwaneveld deze workshop in Woerden: Nieuwjaarsklinken met stemexpressie en helende meditatie.

 

Klink je verlangen voor het Nieuwe Jaar, laat je bezieling horen en geef healing aan jezelf via een Lichtmeditatie.

 

Met stemexpressie laat je je stem horen en kun je beleven wat er zich innerlijk afspeelt: waar ligt je kracht, hoe komt jouw be-ziel-ing tot uiting? Je hoeft niet mooi te kunnen zingen, wat telt is jouw unieke ervaring.

 

Via helende meditatie kun je in contact komen met dat wat nog geheeld wil worden, je leert met je handen jezelf te zegenen en daardoor kan healing plaatsvinden op een diep niveau. Ook nu kun je ervaren je wat er innerlijk wil klinken.

 

Datum: 21 januari 2016
Tijden: van 19.00 uur – 22.00 uur.
Adres: Rijnkade 72 3442 ED Woerden
Kosten: 20,- euro (contant te voldoen).

 

(Let op: er is maximaal plaats voor 20 personen)

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Marjo Zwaneveld.


Stemexpressieworkshop Jonathan Livingston Zeemeeuw

Op zaterdag 21 maart 2015 in Kapel Verbum Dei in Leiden, en

op zaterdag 25 april 2015 in Artishock in Soest

Over de workshop in Leiden schreef Sonja:

 

"Vond het een bijzondere dag, ben diep aangeraakt en vind dat jullie het fantastisch hebben neergezet! Kom graag nog eens meeklinken!

Dankjulliewel voor jullie mooie energie, want omdat jullie dit met een bepaalde intentie hebben neergezet, voelde ik me op een diep niveau uitgenodigd, voorbij de woorden, om te ervaren wat zijn is!"

 

 Over de workshop in Soest schreef Ine:

 

"Het was hartverwarmend, soms ontroerend en ik word er helemaal blij van! Het brengt me echt weer wat verder! Als JLS er als een dood vogeltje bij ligt, komt dat wèl binnen, maar óók de fantastische vlucht en capriolen daarna als hij weer opkrabbelt komt binnen. Die vrijheid!!!!! Die vreugde!!!!!! Het is een prachtig verhaal met prachtige filmbeelden en héérlijke muziek! Jullie hebben het fantastisch vormgegeven!"

 

 

“Sing, as a song in search of a voice that is silent and the one God will make for your way”.

 

Ken je deze tekst/dit lied van Neil Diamond? De stemexpressie workshop Jonathan Livingston Seagull wordt een klinkende workshop waarbij het verhaal*) van Jonathan Zeemeeuw gebruikt wordt om stemexpressie ten volle te beleven. In de workshop laten we filmfragmenten zien met de muziek van Neil Diamond.

 

Natuurlijk gaan we soundsurfen op de golven van onze klanken maar eerst beginnen we rustig met warming up en klank maken. Als we samen onszelf hebben laten klinken helpen we onszelf om onszelf echt te laten zien, naar ieders vermogen, naar ieders verlangen en zo lang als het goed voelt voor jou. Want plezier en speelsheid komen op de eerste plaats. Klinken werkt bevrijdend en ervaren dat je er echt mag zijn zoals je bent helpt je misschien net die stap te zetten die je altijd al had willen zetten.

 

Hoe zou het zijn om in het klinken te verdwijnen en opeens te ervaren dat er iets moois gebeurt, omdat je je denken aan de kant hebt gezet en je alleen nog maar bezig bent met klank? Je weet misschien inmiddels, het gaat niet om mooi, maar om zijn met jouw klank. En of je nu ervaren bent en volop geniet of onervaren en je je eerste stappen zet, het is allemaal welkom.

 

Prijs: € 50,- Je inschrijving is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld.

 

*) Jonathan Livingston Zeemeeuw is een Engels boekje uit 1970. Het is het verhaal van een zeemeeuw die ontdekt hoe het is om echt te vliegen, voorbij de grenzen van wat door zijn zwerm normaal en nuttig wordt gevonden. Hij ontdekt zelf hoe het is om veel sneller te vliegen dan ooit tevoren. Hij verlegt zijn grenzen. Het verhaal gaat over leren léven, authentiek durven zijn, anders zijn dan anderen en dan toch gaan, ondanks het risico van hoon en afwijzing maar met de grote beloning van het volgen van je hart. Hij wordt uit zijn zwerm verstoten om zijn 'onverantwoorde gedrag' en ontmoet vervolgens soortgenoten die ook naar een doel streven dat hoger ligt dan uitsluitend eten en overleven. Het is een uitermate spiritueel verhaal. En bijzonder inspirerend.


Stemexpressie DagWorkshop

op zaterdag 14 mei 2016

Stemexpressie 3

Deze organiseer ik samen met Sarah Marianne de Hollander.


In deze stemexpressie workshop ervaren we het klinken zowel naar binnen als naar buiten gericht. We zullen verschillende vormen van stemexpressie aanbieden zoals de klankreizen, het soundsurfen, djabberen of vormen van oerzang. Jouw ervaringen en jouw volgende stap vormen de leidraad, we werken afgestemd op de deelnemers en maatgericht. Je zult in ons werk de elementen ervaren zoals aarde, water, vuur, lucht en licht. We maken ze voor je voelbaar zodat je er met een dieper besef mee kunt leven.

Misschien komt de solo aan bod voor wie dat wil. Lekker klinken, je klanken ervaren, je eigen vitaliteit weer voelen, je keelchakra openen of doorsmeren.

Wees welkom of je nu wel of geen ervaring in stemexpressie hebt. Je bent waar je bent en daarop bouw je voort. Schrijf je s.v.p. in door het sturen van een mailtje aan Sarah.


Plaats: Wajid, Prins Hendrikplein 1, 2518 JA Den Haag.  Klik hier voor de bereikbaarheid.
Datum: zaterdag 14 mei 2016
Tijd: 10.00 – 17.00 uur. Vanaf 9.45 uur ben je welkom.
Kosten: 50 euro
Je inschrijving is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld op de rekening van Sarah: NL 48 INGB 000 3626 568  t.n.v. M. den Hollander, Oegstgeest.


In april en mei 2016 organiseer ik met Alejandra Saldaña een aantal dinsdagavonden:

 

“Samen Klinken in Huizen”

 

Samen met onze intuïtieve inspiratie, gaan we op reis met onze stem. Je hoeft niets speciaals te kunnen met je stem, louter het te laten zijn en je mee laten voeren met de flow. De rest gaat vanzelf. Het is een wonder om de kracht van je stem te ervaren.

 

Onze stem is een wonderlijk instrument, precies passend, om beweging en heling door ons hele wezen te laten stromen.

 

Ruimte geven aan je Stem kan verbinden, oude dingen losmaken, ons naar de diepten van ons hart brengen, inzichten brengen, een verstillende gelukservaring schenken,... je leven veranderen.

 

Het zal een avond zijn waarin we gezamenlijk op ontdekking gaan. Een avond waarin we ruimte geven aan ons innerlijk, onze eigen klank. We gaan op weg en ... de rest zal een verrassing zijn.

 

Wees welkom!

 

Waar: Fauna 13 in Huizen

Wanneer: Op de volgende dinsdagavonden: 5 april, 26 april, 10 mei en 24 mei.

Hoe laat: Van 19:30 tot 22:00 uur

Kosten: Vrije donatie. Er is thee & koek.

 

Max. aantal mensen per avond is 10.

 

Laat je Alejandra weten of je komt?

Tel.nr. 035-5265810/ mob.nr. 06-38375548/ Email : alejandrabehappy@gmail.com

 


Dagworkshop Stemexpressie

Op 15 oktober geven Sarah Marianne de Hollander en ik samen een workshop Stemexpressie. 

Het thema van deze dag is:

 

Het gaan van je eigen weg in vrijheid en verbinding

 

 

In stemexpressie kun je je eigen weg ervaren, terwijl je je ook verbonden voelt met anderen. Hier leer je de kunst van het volledig jezelf zijn en ook in afstemming te zijn.

 

Jezelf worden is een boeiende weg en betekent veel loslaten, zoals je beperkende oordelen, beperkende overtuigingen of vastzittende emoties. Zo kan ruimte ontstaan voor vrijheid, creativiteit en plezier.

 

Floris en Sarah helpen je respectvol door jouw eigen, unieke proces heen.

Door het uiten en uitdrukken van jezelf in klank ga je met een nieuw verworven vrij gevoel naar huis.

 

Datum: 15 oktober 2016

Plaats: Vereniging Artishock, Steenhoffstraat 46a, 3764 BM  SOEST

Tijden: van 10.00 tot ca 16.30 uur.

Kosten: € 50,-

 

Je kunt je aanmelden door mij een e-mail te sturen. Je aanmelding is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld op mijn IBAN:

NL 12 TRIO 0784 8149 88 t.n.v. F.A. Aukema o.v.v. Workshop stemexpressie 15 oktober


Muziek-improvisatie

 

 

Oproep aan muzikanten en musici

 

Heb jij zin om met anderen muzikaal te improviseren? En dat te doen op basis van de principes van Stemexpressie? Laat s.v.p. van je horen.

 

Al langere tijd bewandel ik zowel de weg van de stemexpressie als die van het muzikaal improviseren op piano en fluit. Die wegen liggen wat mij betreft op hetzelfde vlak: dat van het uiting geven aan wat er in je leeft, en dat op een wezenlijk, bezield niveau.

 

Begin 2016 kwam ik op verschillende manieren in contact met muziek uit het (midden) oosten. De manier waarop muziek in het oosten ontstaat is vaak een proces, vergelijkbaar met de warming-up in de stemexpressie. Dit proces vormt een weg uit het hoofd en het ego naar het hart. Wat er vervolgens kan ontstaan is muziek die een directe uitdrukking van het gevoel. Het is geen liedje dat ten gehore wordt gebracht maar een uiting vanuit een diepere laag.

 

Op deze wijze wil ik graag met anderen improviseren. Voorbij de woorden en ideeën. Muziek als uitdrukking van wat er in je leeft, met ieders unieke inbreng. Het gaat er niet om wat jij kan en hoe goed jij kan spelen op jouw instrument (enige vaardigheid is natuurlijk wenselijk). Optreden voor publiek is niet het oogmerk.

 

De improvisaties zijn wat mij betreft niet gebaseerd op een bepaalde stijl (bijvoorbeeld jazz). Over samen musiceren bestaan vele ideeën en theorieën. Daaraan wil ik voorbij gaan. Wanneer we gaan voorbij de mind en in de eenvoud komen, dan kan de magie ontstaan die je wellicht ook herkent van de klankreizen in de stemexpressie. Het is wezenlijk om in de ego-loze staat te komen, om het resultaat los te laten.

 

De muziek die kan ontstaan kun je sjamanistisch of spiritueel of 'minimal' noemen. Dat wil niet zeggen dat de muziek klein blijft. Het kan klein beginnen maar ook tot extatisch uitgroeien. In zijn ideale vorm ontstaat de muziek door ons heen en zitten we er niet meer tussen met onze ideeën. Door samen te improviseren, waarbij een ieder goed verbonden is met zichzelf, het instrument en de anderen kan prachtige muziek ontstaan in een gevoel van eenheid en verbondenheid.

 

 

Hoe?

Zelf begeleid ik (al improviserend) stemexpressie op de piano. En ik improviseer samen met musici uit oost en west.

 

Wat mij betreft gaan we muzikaal op weg en onderzoeken we wat er ontstaat. Een muzikale 'warming up' kan deel uitmaken van dit samenspel. Wat mij betreft is ieder instrument welkom, als je maar het gevoel hebt dat je er op kunt improviseren.

 

Contact

Wanneer je je aangetrokken voelt tot deze vorm van improviseren wil ik je van harte uitnodigen om contact met me op te nemen:

per telefoon (035-6021447) of per e-mail

 

 

 

 

 


Overige Workshops Stemexpressie

Aramese Onze Vader

Stemexpressie in Leiden

Zomerklinken in de natuur

Waar kun je beter je klank laten horen dan in de natuur? In de zomer van 2015 ben ik een nieuw initiatief begonnen: 'Zomerklinken in de natuur'. In verbinding met jezelf, de anderen en de natuur om je heen, Het Grote Geheel. Ervaren van je Zijn en daar uitdrukking aan geven, vrij zijn.

 

Data 2016: 13 juli en 10 augustus

Plaats: Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de Marechausseekazerne, Amsterdamsestraatweg 13 in Baarn.

Tijden: van 10.00 tot ca 12.00 uur.

Kosten: € 10, contant te voldoen

 

Je kunt je aanmelden door mij een e-mail te sturen.Samen klinken in Huizen

Stemexpressie-ontmoetingen bij Alejandra in Huizen op dinsdagavonden

 

Scrol naar beneden voor meer info ...

Make Music Together

Muziek uit verschillende culturen: het samen maken van muziek verbindt. 

 

Scrol naar beneden voor meer info ...

ZomerklinkenKlankspel

Een avond spelen met je stem op geïmproviseerde muziek. Een avond improviseren op je instrument waarop anderen klinken.

 

Scrol naar beneden voor meer info ...

 

 Een ontmoetingsplek voor muzikanten

uit alle windrichtingen

Maandag 11 december 2017

 

laat s.v.p. horen dat je komtKlinken in de natuur: Zomerklinken. Omringd door de natuur en samen met elkaar gaan we buiten klinken....

11 juli om 10.00 uur
8 augustus om 10.00 uur
aanmelden per mail 
Als het door (weers-)omstandigheden niet door kan gaan dan kan ik je tevoren informeren.

Muziek Improvisatie

Met groot plezier heb ik ontdekt hoe het is om muziek te maken die niet is 'bedacht', maar die ontstaat in het moment: improvisatie. Dit doe ik op piano en op een native american flute, de fluit van de indianen. 

 

Dit kan gaan van meditatief tot extatisch. Het is muziek die iets doet, op kan roepen, die iets bij je wakker maakt. 
Ongevraagd kreeg ik de volgende feedback van verschillende mensen:
......... Het pianospel en de fluit hebben me diep geraakt......
..........Wanneer ik terug denk/voel aan jouw spel bij het AOV [Aramese Onze Vader] dan hoor ik nog steeds  die gevleugelde klanken die via jouw vingers de wereld in kwamen. Helende klanken! zo heb ik eea ervaren. Wanneer muziek het persoonlijke overstijgt dan raakt het de oer ziel in ons allen en jij beschikt over het vermogen dit doorgeefluik te zijn...
Wanneer je muzikale begeleiding zoekt voor jezelf, een groep of bijeenkomst nodig ik je uit om vrijblijvend contact op te nemen door mij te bellen of een mail te sturen.

Raphaelwerk dagen

In 2016 hebben wij een drietal Raphaelwerk-dagen georganiseerd. Op deze dagworkshops werden kennis en vaardigheden aangereikt die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en heling. Door middel van meditaties en oefeningen gaven we aandacht aan wat er is, zonder oordeel, met een open hart.

 

Helende aanwezigheid is hierbij een sleutelbegrip. De kwaliteit van deze helende aandacht gaan we ontwikkelen. De werkvormen die we gebruiken zijn aandacht, adem en aanraking. Daarnaast gaan we ervaring opdoen met bezield leven, jouw zijn en doen voorbij de belemmeringen. De werkvormen die we daarbij kunnen gebruiken zijn meditatie, muziek en het gebruik van je stem. Natuurlijk geven we uitleg, maar we gaan vooral doen ervaren.

 

De dagen werden verzorgd door Floris Aukema en Marjo Zuleicha Zwaneveld, beiden gediplomeerd docent Raphaelwerk.

 

De dagen werden gegeven op zaterdagen. In 2016 vonden de Raphaelwerk-dagen plaats op de volgende zaterdagen:

  • 20 februari 2016 in Soest
  • 21 mei 2016 in Woerden
  • 17 september 2016 in Soest

Praktisch: De dagen kun je los volgen. de prijs voor deelname bedraagt € 50,- per dag. Graag zelf je lunch meenemen.

Tijden: 10.00 - 17.00 uur

 

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen aan Marjo Zwaneveld. Je inschrijving is compleet na het voldoen van het inschrijfgeld op mijn IBAN: NL12 TRIO 0784 8149 88 t.n.v. F.A. Aukema, Soest, onder vermelding van 'Raphaelwerkdag' en de betreffende datum.

 

Meer informatie: www.raphaelwerk.nl

Voor vragen kun je ook contact opnemen met:

  • Marjo Zuleicha Zwaneveld, op tel 0348-430453, of
  • Floris Aukema op tel 035-6021447

Make Music Together

Eens in de maand, op de tweede maandagavond, is er Make Music Together, in het gebouw van de Stichting Balans. De opzet is om samen met elkaar muziek te maken, te luisteren naar elkaar, of samen te improviseren en dat ongeacht je achtergrond of cultuur. Regelmatig leidt de muziek tot spontane zang en dans!

 

Wanneer je een instrument bespeelt, wilt zingen of dansen, dan ben je van harte welkom.

 

 

Wanneer: de tweede maandag van de maand (behalve in juli en augustus). De eerstvolgende bijeenkomst staat vermeld op mijn homepagina onder het kopje Actueel. De data van alle bijeenkomsten staan vermeld op de Kalender onderop mijn homepagina.

 

Waar: gebouw de Plantage van de Stichting Balans, Smitsweg 311, 3765 CJ Soest

 

Tijden: van 19.30 tot 21.30 uur, deur open om 19.15 uur

 

Kosten: geen


Klankspel, een avond stem- en muziekimprovisatie

 

 

Eens in de maand (behalve in de zomer), op de derde maandagavond van 19.30 tot 22 uur, organiseer ik een avond 'Klankspel'.

 

Op deze bijeenkomsten gaan we spelen met de combinatie van stemexpressie en muziek-improvisatie. Als je kunt improviseren op een instrument: welkom! Als je je stem de ruimte wilt geven: welkom! Als je je wilt laten meenemen door de muziek: welkom! De stemmen zullen de muziek beïnvloeden en de muziek zal de stemmen op haar beurt weer meenemen.

 

Het plezier staat voorop. Technisch wordt het niet: de kracht zit juist in de pure eenvoud. En we doen een uitgebreide 'warming up' om er in te komen. 

 

Deze bijeenkomsten vinden plaats bij mij thuis, Colenso 78 in Soest. Ik vraag een bijdrage van €10 per keer.

 

Wanneer je interesse hebt, stuur me dan s.v.p. een e-mailtje.

 

De eerstvolgende bijeenkomst staat vermeld op mijn homepagina onder het kopje Actueel. De data van alle bijeenkomsten staan vermeld op de Kalender onderop mijn homepagina.