Over stemexpressie

Met stemexpressie breng je JeZelf tot uitdrukking. Stemexpressie is anders dan zingen. Bij zingen kan het gaan om 'mooi', om het resultaat. Dat is bij stemexpressie niet het geval. Met stemexpressie mag je tot uitdrukking brengen wat je voelt, waarbij het niet gaat om het resultaat. Je hoeft niet mooi te kunnen zingen.

 

Stemexpressie noem ik ook wel 'klinken' of 'klankbeleving'. Het woord zegt het al: door middel van klank kun je beleven wat er in je speelt, en je kunt jouw beleving in klank tot uitdrukking brengen. Het is een verrassende, niet-mentale vorm. Een onderdeel van stemexpressie is stembevrijding.

 

Alejandra Saldana werd geraakt door de werking van stemexpressie. Zij schreef:

"Ruimte geven aan je Stem kan verbinden, oude dingen losmaken, ons naar de diepten van ons hart brengen, inzichten brengen, een verstillende gelukservaring schenken,... je leven veranderen".

 

Anderen zeiden na afloop van een 'klankreis':

  • "Ultieme momenten van Zijn"
  • "Ik ga me completer voelen"
  • "Ik kom meer tot leven"

 

Dat het klinken iets wezenlijks aan kan raken, is ook te vinden in twee haiku's van Paule Emmen:

 
Klanken van muziek
raken elke kern in mij.
Feest van herke(r)ning
 
Geluid. Uít jezelf.
Laat je diepste Zijn horen.
Geluid uit jeZelf

 


Stemexpressie in de Huiskamer

 

 

Eens in de maand (behalve in de zomer), op de tweede woensdag van 10.00 tot 12.30 uur, organiseer ik de 'Stemexpressie in de Huiskamer'.

 

 

We gaan met elkaar met onze eigen klanken op stap. Voor de theepauze leid ik een klankreis die jouw aandacht in het hier en nu en bij jezelf brengt. Meestal kun je dan al veel rust en diepgang ervaren. Na een korte theepauze doen we een speelse klankoefening die ik afstem op de behoefte of de thema's van de aanwezigen. De ervaring leert dat deze ochtenden transformerend en helend werken. En het is fijn om te doen met elkaar!

 

Voor deze bijeenkomsten vraag ik een bijdrage van €10 per keer.

 

 

Wanneer je interesse hebt, stuur me dan s.v.p. een e-mailtje.

 

De eerstvolgende bijeenkomst staat vermeld op mijn homepagina onder het kopje Actueel. De data van alle bijeenkomsten staan vermeld op de Kalender onderop mijn homepagina.

 

NB In verband met het voorkomen van infecties (Corona, Covid-19) is in de ruimte een

ionisator aanwezig die o.a. virussen en bacteriën in de lucht onschadelijk maakt. 

Daarnaast wordt de ruimte geventileerd en houden wij 1,5 meter afstand.