Over meditatie

meditatie

Door meditatie kun je meer tot rust komen. Daarnaast kun je contact maken met diepere lagen, ervaren dat er meer is, contact maken met je essentie en je inspiratie. Hier ervaar je dat niet het 'doen' maar het 'zijn' je de voldoening geeft waarnaar je verlangt.

 

Heel vaak 'zitten we in ons hoofd', anders gezegd: ons denken bepaald ons doen en laten. Dat is de manier om je staande te houden in deze wereld. Maar er kan een punt komen waarop je daarvan last gaat krijgen, dat je geen rust meer vind.

 

Meditatie kan je de rust en inspiratie opleveren die je dagelijkse leven een impuls geeft.

 

Ik heb gedurende acht jaar meditatiegroepen begeleid. Deze groepen zijn gestopt met ingang van 2018. Voor persoonlijke begeleiding bij het mediteren kun je wel contact met me opnemen door het sturen van een e-mail.


Wandeling met meditatie

wandeling met meditatie

Eén keer per maand organiseer ik een wandeling met meditatie in de Soester natuur. Wanneer je interesse hebt om mee te lopen ben je van harte welkom.

 

Samen mediteren wordt door veel mensen als prettig ervaren. En mediteren in de natuur voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Er ontstaat een harmonieuze sfeer. Deze harmonie brengt dan vaak weer bijzondere ontmoetingen met zich mee.

 

Het programma ziet er als volgt uit. Om 10.00 uur verzamelen wij in restaurant de Korte Duinen. Daar drinken wij eerst wat. Na een korte wandeling mediteren we circa 20 minuten op een rustige plek in de Korte Duinen. Daarna maken we nog een ontspannen wandeling van ongeveer een uur. Na de wandeling zijn wij om circa 12.00-12.15 uur weer terug in het restaurant. Daar kunnen we nog wat drinken en napraten ter afsluiting.

 

Ik raad je aan goede wandelschoenen te dragen omdat we ook door het zand kunnen lopen. Een plastic zak kan handig zijn om op te zitten.

 

Tevoren aanmelden is niet nodig.

 

Marijke zei over een afgelopen wandeling met meditatie:

"Heerlijk om - ondanks de uiterlijke röring - te komen in mijn innerlijke rust en en vrede" 

 

 

Data: De wandelingen worden gewoonlijk gehouden op iedere 4e woensdag van de maand. De data van de wandelingen staan ook vermeld op de kalender onderop mijn homepagina.

Plaats: Restaurant de Korte Duinen aan de Birkstraat 108 in Soest.

Tijden: 10.00 - 12.00 uur (enige uitloop mogelijk)

Kosten: vrijwillige financiële bijdrage

 

Voor meer informatie kun je me een e-mail sturen.

 

Om je op de hoogte te blijven van de volgende wandelingen met meditatie kun je je ook aanmelden voor mijn maandelijkse Nieuwsbrief.


Uitspraken naar aanleiding van een wandeling met meditatie

 

 

"Ik voel me altijd zó anders na de wandeling. Als je thuis blijft dan weet je niet wat je mist!". (Betty)

 

"De wandeling was weer heerlijk! Ik kreeg er ruimte door!" (Ine)

 

"Heerlijk, voor mijn lichaam, voor mijn geest en voor mijn ziel!" (Boukje)